نکاتی درباره هیدروکسی پروپیل متیل سلولز, ستیل الکل, پرمنگنات پتاسیم, اسید سولفونیک - مووی ناین

این سایت در ستاد ساماندهی ثبت شده و تابع قوانین جمهوری اسلامی میباشد

نکاتی درباره هیدروکسی پروپیل متیل سلولز, ستیل الکل, پرمنگنات پتاسیم, اسید سولفونیک

16 می 2021
39 views
یک نظر

HPMC)) هیدروکسی پروپیل متیل سلولز

هیدروکسی پروپیل متیل سلولز یا  HPMC)) یک ماده پلیمری جامد و پودری شکل است که از گیاهان به دست می آید. HPMC رنگی تقریبا سفید مایل به بژ دارد. این ماده قابلیت اشتعال یا احتراق شدید داشته و به سرعت با اکسید کننده ها واکنش می دهد.

HPMC در آب حل می شود و سپس کلوئید را تشکیل می دهد.  این ماده غیر سمی و بی خطر بوده و حتی ممکن است به گرانول نیز تبدیل شود. 

از خصوصیات دیگر HPMC می توان به بی مزه بودن و بی بو بودن آن اشاره کرد.

فرمول شیمیایی این ماده به صورت زیر است؛

C56H108O30

کاربرد های HPMC))

HPMC کاربردهای مختلفی دارد و در صنعت داروسازی، صنایع غذایی و ساخت و ساز مورد استفاده قرار می گیرد. HPMC به عنوان یک ماده ضخیم کننده، نگهدارنده آب و … کاربرد دارد. در واقع از این ماده می توان برای تهیه کپسول های غیر حیوانی استفاده کرد. کاربرد دیگر این ماده استفاده از آن برای تهیه کپسول هایی که جای ژلاتین استفاده می شوند می باشد.

تهیه دارو، چسب، قطره و لنز چشم، سیمان و محصولات گچی، رنگ و پوشش دهی، لوازم آرایشی و بهداشتی و… از جمله زمینه های کاربردی این ماده است.

برای اطلاع بیشتر در خصوص قیمت و نحوه خرید این محصول به خرید hpmc مراجعه کنید.

ستیل الکل (Cetyl Alcohol)

ستیل الکل یک ماده جامد است که در تهیه و تولید بسیاری از محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. جالب است بدانید این ماده از روغن های طبیعی گیاهی (مثل نارگیل و نخل) به دست می آید. البته ستیل الکل در گذشته از روغن وال به دست می آمد ولی امروزه به دلیل اینکه وال ها در حال انقراض هستند از نارگیل به دست می آید.

الکل ستیل

نکته ی دیگری که باید بدانید این است که این الکل ها با الکی های معمولی تفاوت دارند و از دانه های تقطیر شده نیستند. در واقع ستیل الکل نوعی الکل چرب است که برای پوست خاصیت مرطوب کنندگی دارد و پوست را به شدت نرم و لطیف می کند.

این ماده در آب محلول نبوده و فرمول شیمیایی آن به شکل زیر است؛

C16H34O

کاربرد های ستیل الکل

مهم ترین کاربرد این ماده خاصیت تثبیت کنندگی و روان کنندگی، مرطوب کنندگی آن است. به همین جهت است که از آن در تهیه و تولید انواع کرم و لوسیون بدن استفاده می کنند.  البته در شامپوها و نرم کننده ها نیز از این ماده استفاده می کنند.

عوارض احتمالی ستیل الکل

به طور کلی این ماده تاکنون عوارض جانبی خاصی نداشته است ولی احتمال بروز انواع حساسیت و خارش در پوست های حساس و آکنه دار وجود دارد پس باید چنین افرادی در مصرف آن احتیاط کنند.

برای اطلاع بیشتر در خصوص قیمت و نحوه خرید این محصول به فروش ستیل الکلمراجعه کنید.

پرمنگنات پتاسیم

پرمنگنات پتاسیم یک ترکیب محلول در آب به شمار می رود. این ماده قابلیت اشتعال (احتراق) نداشته ولی ممکن است عمل احتراق را سرعت بخشد و در حضور و تماس با اسید سولفوریک یا مواد قابل اشتعال مایع دیگر باعث آتش سوزی و احتراق شود.

این ماده ی بدون بو، در حالت خام خود بنفش مایل به سیاه است و به شکل جامد یعنی پودر دانه ای موجود است.

فرمول شیمیایی پرمنگنات پتاسیم به شکل زیر است؛

KMnO4

این ماده ترکیب سنگ معدن اکسید منگنز با هیدروکسید پتاسیم است.

کاربرد پرمنگنات پتاسیم

این ماده نقش یک ضدعفونی کننده و ضدقارچ داشته و به عنوان اکسید کننده وظیفه خود را به خوبی انجام می دهد و خواص زیادی دارد.

پرمنگنات پتاسیم در زمینه های دیگر مثل شیمی آلی و تجزیه و آب درمانی نیز کاربرد دارد.

در تصفیه آب از این ماده استفاده می کنند زیرا قابلیت اکسیداسیون بالایی دارد. تصفیه آب کمک می کند تا آهن و منیزیم از آب پاک شده و برای منابع آبی بسیار مفید است.

عوارض پرمنگنات پتاسیم

این ماده در حالت کلی بی خطر است ولی ممکن است در برخی افراد موجب حساسیت هایی شود. ایجاد لکه و حساسیت هایی روی پوست، ناخن از جمله عوارض احتمالی این ماده است. حتما قبل از مصرف این ماده را رقیق کنید!

برای اطلاع بیشتر در خصوص قیمت و نحوه خرید این محصول به خرید پرمنگنات پتاسیم مراجعه کنید.

اسید سولفونیک

اسید سولفونیک  (آلکیل بنزن سولفونیک اسید یا پی آمینو بنزن سولفونیک اسید و…) که نام های متعددی هم دارد از دسته و خانواده آلکیل ها می باشد و یک نوع ترکیب آلی می باشد. این نوع اسید ها نسبت به اسید گروه کربوکسیلیک دوز قوی تری دارند.

اسید سولفونیک بسیار قوی و خورنده است و به راحتی در آب حل می شود. این ماده بی رنگ بوده و غیر اکسید کننده است.

کاربردهای اسید سولفونیک

از اسید سولفونیک در تولید مواد پاک کننده و کف کننده بسیاری مثل انواع صابون، پودر لباسشویی، انواع شوینده ظرف و لباس و… استفاده می شود.

در داروسازی نیز برای تولید داروهای آنتی باکتریا و داروهایی از قبیل سولفا مورد استفاده قرار می گیرد.

عوارض استفاده از اسید سولفونیک

این ماده به هیچ عنوان نباید مصرف شده و یا استنشاق شود. تنفس بخار آن موجب آسیب رسیدن و سوزاندن سیستم تنفس فرد می شود. هم چنین نباید با پوست و چشم تماس مستقیم پیدا کند زیرا باعث سوزش و حساسیت های مختلف می شود.

برای اطلاع بیشتر در خصوص قیمت و نحوه خرید این محصول به خرید اسید سولفونیک مراجعه کنید.


برچسب ها

مطالب مشابه